Efter – Hanna Bervoets

Betoverend was de avond van ZINNenZO met Hanna Bervoets. Haar boek ‘Efter’ stond centraal op deze avond van ZINNenZO, die gezien het onderwerp van het boek weer op een zeer geschikte locatie was georganiseerd, op het terrein van de Grote Beek. Geschikt omdat Efter over een (gefantaseerde) psychische aandoening gaat, verliefdheid. Efter is de naam van het medicijn dat hiervoor ontwikkeld is. Een betoverende avond was het omdat de schrijfster, geïnterviewd door Britta Koopen, het publiek bijna hypnotiseerde met haar antwoorden. Als Hanna iets gevraagd wordt gaat ze er altijd op in, en uitgebreid. Snel en veel, maar wel raak en duidelijk. Ze wist het publiek haar soms ingewikkelde gedachtengang op heldere wijze over te brengen. Heel sympathiek en ontwapenend. Het bleek uiteindelijk ook helemaal geen gekke gedachte om verliefdheid als een psychische aandoening te beschouwen, zo werd wel duidelijk. Want de symptomen ervan komen overeen met verschillende psychische aandoeningen die wél in het handboek voor psychiaters beschreven zijn.

Betoverend was ook de zang en muziek van het muzikale talent op deze avond. De 15-jarige singer-songwriter Polle van Genechten (o.a. Junior Songfestival) en de 12-jarige Myrthe Hendrix (o.a. Musical Droomvlucht) waren steengoed. Wat een genoegen om naar deze twee te luisteren, zeker toen ze in de huid van de Common Linnets kropen.

Over Efter nog even dit: Hanna Bervoets heeft er allerlei verwijzingen in gestopt naar de sprookjeswereld. Ik ben benieuwd wie ze gaat ontdekken.
Annette Tromp

Alle foto’s zijn gemaakt door Jan Verest. Mocht je het originele bestand van de foto willen hebben, mail Jan dan gerust.