Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd – Den Tex & Timmerije

AP_TexENTimmerije_c_Keke-Keukelaar_1_TerVerzending

Charles Den Tex & Anneloes Timmerije
Interview door Britta Koopen

Ze deden alles voor hun liefde.
Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. In Nederlands-Indië zijn ze gelukkig, tot ook daar de Tweede Wereldoorlog doordringt. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische luchtmacht en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangen genomen. Drie jaar lang vecht de weergaloze vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij voor Lienke. Tot zijn verbijstering raakt hij daardoor verstrikt in een vuil politiek spel. Na de oorlog worden Guus en Lienke op miraculeuze wijze herenigd. Het geluk lijkt na alle beproevingen alsnog voor hen weggelegd, maar Guus’ geheime oorlogservaringen staan tussen hen in…

 

Laat u verrassen: ontmoet, beleef en geniet!WANNEER:
dinsdag 23 september 2014, 20.00 – 22.30 uur

WAAR:
Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, Raiffeisenstr. 18, 5611 CH Eindhoven www.rhc-eindhoven.nl

MUZIEK: 
Inge Frimout-Hei, harpiste

PRIJS: 
€ 12,50 p.p.

KAARTVERKOOP:
Boekhandel Van Grinsven
Korte Kerkstr. 11, Geldrop (040-2862967) of
Korianderstr. 28-30, Eindhoven (040-2115217)
www.boekhandelvangrinsven.nl
Op dinsdag 23 september aan de kassa bij het rhc-e vóór het begin van de voorstelling

 

‘Al vanaf de eerste keer dat wij ervan hoorden, werden we gegrepen door het prachtige liefdesverhaal dat zich afspeelt in een vergeten oorlog: de Nederlanders die vanuit Australië vochten om Nederlands-Indië te bevrijden. Mensen die niet opgeven en onder alle omstandigheden doorzetten, de hoop niet verliezen. Mensen die dwars door alle moeilijkheden heen elkaar weten te vinden. Een waargebeurd verhaal dat nooit eerder is verteld. Daar willen wij verandering in brengen, vooral ook omdat het zich afspeelt in twee landen die onze eigen achtergrond bepalen: Australië en Nederlands-Indië.’ Charles den Tex en Anneloes Timmerije.

Den Tex (1952), bekend van prijswinnende thrillers als CEL en De erfgenaam, is geboren in Australië.

Timmerije (1955) heeft Indische voorouders en schreef daarover in Indisch zwijgen (non-fictie) en De plaats der dingen, eerder verschenen als Zwartzuur (verhalen).

IMG_4526

Inge Frimout-Hei, harpiste, zangeres, componiste en uitgever van muziekboeken en CD’s. Inge studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag harp bij Edward Witsenburg, met Kamermuziek als specialisatie. Ook studeerde ze zang bij Gerda van Zelm en Jeanne Compagne. Haar repertoire reikt van klassiek tot latin, veel bewerkingen die ze speelt, schrijft ze zelf. Het componeren en arrangeren voor de harp is haar grote passie.

 

 

Britta Koopen

Britta Koopen-Neuefeind (1968) studeerde algemene literatuurwetenschap aan de universiteiten in Bielefeld (Duitsland) en Utrecht en rondde ook de vertalersopleiding af. Zij is als freelance recensent verbonden aan het Eindhovens Dagblad en geeft daarnaast training op het gebied van autisme en communicatie. Literatuur is haar passie, zij deelt haar interesse graag met anderen: sinds ruim 17 jaar geeft zij in haar vrije tijd literatuurlessen en leiding aan verschillende leesclubs.

 

 

 

‘Er is proza dat je langzaam besluipt, onder je huid kruipt en dan opeens ben je er verliefd op.’
– Vrij Nederland

Foto: Charles den Tex en Anneloes Timmerije © Keke Keukelaar