Britta Koopen in gesprek met Thomas Herma van Voss

Hugo Stern is een toegewijde basisschoolleraar. Met zijn vrouw Merel en hun achttienjarige zoon Bram leidt hij een aangenaam leven in Amsterdam-Zuid. Maar als hij onverwacht met vervroegd pensioen wordt gestuurd, neemt zijn leven onvoorziene wendingen.
In een heldere, zelfbewuste stijl leidt Thomas Heerma van Voss de lezer door het leven van een man die nooit iets verkeerd deed. Het resultaat is een beklemmende roman waarin Heerma van Voss heden en verleden van zijn hoofdpersoon op een ingenieuze manier door elkaar weeft.

Laat u verrassen: ontmoet, beleef en geniet!

 

WANNEER:
donderdag 21 november 2013, 20.00 – 22.30 uur WAAR: Augustinianum (Atrium), Van Wassenhovestraat 26, 5613 LL Eindhoven www.augustinianum.nl

MUZIEK: 
De avond wordt muzikaal omlijst door Christiaan Leibbrandt, piano (leerling Augustinianum) en Iris Penning, zang (oud-leerling Augustinianum)

PRIJS:
€ 12,50 p.p. (incl. thee of koffie, aangeboden door het Augustinianum)

KAARTVERKOOP:
Boekhandel Van Grinsven
Korte Kerkstraat 11, Geldrop. 040-2862967
Korianderstraat 28-30, Eindhoven. 040-2115217
www.boekhandelvangrinsven.nl

Thomas Heerma van Voss (1990, Amsterdam) doorliep het Vossius Gymnasium in Amsterdam, studeerde een jaar Engels in Londen en studeert sinds 2009 Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 verscheen zijn debuutroman De Allestafel. heermavanvos_0239
Britta Koopen-Neuefeind (1968) studeerde algemene literatuurwetenschap aan de universiteiten in Bielefeld (Duitsland) en Utrecht en rondde ook de vertalersopleiding af. Literatuur is haar passie, zij deelt haar interesse graag met anderen: sinds ruim 17 jaar geeft zij literatuurlessen en leiding aan verschillende leesclubs. Britta Koopen
Christiaan Leibbrandt is zeventien jaar en zit in het eindexamenjaar VWO. Hij houdt ontzettend veel van sporten en muziek maken. Al meer dan zeven jaar speelt hij piano. Na zijn eindexamen hoopt Christiaan te gaan studeren aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Christiaan Leibbrandt
Iris Penning is een 20-jarige singer/songwriter die leeft van en voor de muziek. Ze houdt het graag simpel, zowel de muziek als het leven. Iris heeft onlangs een single opgenomen ‘Jong & Dwaas’, te vinden op Spotify en iTunes. Met een sterke nadruk op tekst en stemgebruik houdt ze alles graag zo dicht mogelijk bij zichzelf. Ze zingt in het Nederlands en Engels. Iris Penning

“Stern is een kraakhelder geschreven roman, die je nog lang laat piekeren over de vraag wat nu precies de fatal flaw van Hugo Stern is. Knap”. –NRC Handelsblad, ****

Foto: Thomas Heerma van Voss © Tessa Posthuma de Boer