De moedermoordenaar – Peter van Vlerken

Britta Koopen voelt Peter van Vlerken aan de tand over zijn debuutroman De moedermoordenaar

Datum: woensdag 25 april 2018
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie:  Stadspaviljoen, Alberdingk Thijmlaan 1 in Eindhoven
Muziek: Bibi van Vlerken (zang) & Udo Holtappels (piano)
Entree: gratis
Aanmelden: info@zinnenzo.nl

 

Op 7 augustus 2014 doet de politie in Aalst, onder de rook van Eindhoven, een macabere ontdekking. In een vrieskist in een woning aan de Ericalaan wordt het lichaam aangetroffen van een 66-jarige vrouw. In een andere vrieskist liggen haar twee honden. De 40-jarige zoon des huizes wordt gearresteerd. In een briefje dat hij heeft klaargelegd, bekent hij zijn moeder om het leven te hebben gebracht. Hij verklaart het te hebben gedaan op haar verzoek. De honden vertelt hij te hebben gedood omdat ze na zijn daad zo heftig tekeergingen dat hij het niet langer kon verdragen. Voor journalist Peter van Vlerken was de zaak aanleiding voor het schrijven van zijn debuutroman. De moedermoordenaar is tevens gebaseerd op het verhaal van Orestes uit de Griekse mythologie. Orestes doodde zijn moeder Klytaimestra omdat zij zijn vader Agamemnon had vermoord. Eerder had Agamemnon zijn oudste dochter Iphigenia geofferd om Troje te kunnen veroveren.

 

 

 

Bibi van Vlerken, zangeres

 

 

Jaren geleden speelde Udo Holtappels bij de lancering van een verzameling columns van Peter ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld. Hij vindt het fantastisch om bij de presentatie van zijn eerste roman weer een muzikale bijdrage te leveren.

 

De bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Spijkerman.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de boekpresentatie een hapje te eten bij het Stadspaviljoen |
Voor €12,50 een keuze uit één van onderstaande hoofdgerechten;
* Maaltijdsalade Stadspaviljoen
* Schrijversburger met gefrituurde chipjes
Reserveren: info@stadspaviljoen.nl