Litteken van de dood – Onno Blom

Literaire Lezing door Onno Blom  –
georganiseerd in samenwerking met het AG en Boekhandel Spijkerman.

Datum: woensdag 29 november 2017
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: AG, Meerlezaal, Parklaan 93 in Eindhoven
Muziek: Daan van den Hurk (piano)
Entree: € 10,– p.p.
Kaartverkoop: https://www.ag-eindhoven.nl/Blom

Het litteken van de dood
Het litteken van de dood, de indrukwekkende biografie van Onno Blom over de beeldhouwer-schilder-schrijver, over het rebelse leven van een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland.

Onno Blom
Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw en korte tijd als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en adjunct-directeur van De Bezige Bij, is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. Hij maakte voor Teleac een aantal radioprogramma’s en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land. Blom is de officiële biograaf van Jan Wolkers.

Daan van den Hurk
Daan van den Hurk (1987) is concertpianist, componist en filmpianist. Hij studeerde jazz, klassiek en compositie aan Het Utrechts Conservatorium, o.a. bij Bert van den Brink, Henry Kelder en Jeroen D’hoe, waar hij vier keer cum laude afstudeerde.