Alles onder controle – Roanne van Voorst

site_portretboek

Datum: dinsdag 18 oktober 2016
Tijd: 
20:00 – 22:00 uur
Locatie: 
Fontys Sporthogeschool,Theo Koomenlaan 3, 5644 HZ Eindhoven
Entree: 
€ 12,50 p.p.
Kaartverkoop: 
€ 12,50 p.p. en kaarten zijn te koop bij Boekhandel Spijkerman aan de Kleine Berg 5 in Eindhoven. Op dinsdag 18 oktober vóór de voorstelling aan de kassa bij de Sporthogeschool.

Roanne van Voorst
Alles onder controle

Spreekangst? Faalangst? Hoogtevrees? Iedereen die in het leven een uitdaging aangaat, zal angsten en twijfels moeten trotseren om succesvol te zijn. Maar hoe doe je dat? Als er één groep mensen is die zich professioneel bezighoudt met angstbeheersing, zijn het wel high-risk sporters: de klimmers die bergwanden of gebouwen bedwingen, BASE-jumpers die zich met een kleine parachute of wingsuit in een dal storten, en highliners die op honderden meters hoogte over een elastieken band wandelen. In Alles onder controle vertellen vijftien van de beste high-risk sporters ter wereld, zowel mannen als vrouwen, openhartig over hun hoogtevrees en de andere uitdagingen die zij tegenkomen, én over de methoden die zij gebruiken om elke keer weer hun doel te bereiken. Hun lessen zijn bruikbaar voor iedereen die angst ervaart op verschillende momenten in het leven. Zelfhypnose, visualisatie, angst-analyse: de geïnterviewden beproefden de meest effectieve strategieën om angst te overwinnen – en leren je in dit boek hoe hun succesformule jou kan helpen met je angst om te gaan . Met interviews van: Alain Robert, Alex Honnold, Alexander Schulz, Arno Ilgner, Catherine Destivelle, Cedric Dumont, Dan Goodwin, Don McGrath, Edurne Pasaban, Jorg Verhoeven, Hazel Findlay, Lynn Hill, Martin Fickweiler, Steph Davis en Rebecca Williams.

Over de auteur
Roanne van Voorst (1983) is antropoloog en schrijfster van zowel non-fictie als fictie. In 2010 debuteerde zij met Jullie zijn anders als ons. Jong en Allochtoon in Nederland. In 2014 promoveerde zij cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 bracht ze haar eerste roman De verhuizing uit. Eerder dit jaar verscheen bij Uitgeverij Brandt De beste plek ter wereld, een intelligent en humoristisch verslag van haar jaar in een sloppenwijk in Jakarta.