In samenwerking met Boekhandel Spijkerman een avond met Kristien Hemmerechts – interview Britta Koopen

Kristien Hemmerechts (1955) is een van Belgisch bekendste auteurs van de laatste decennia. Het rijke oeuvre van Hemmerechts bestaat uit romans, verhalenbundels en autobiografische essays. Ze werd veelvuldig bekroond, onder andere met de Frans Kellendonkprijs en de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap. Het succes van uiteenlopende boeken als Taal zonder mij (1997), Gitte (2011) en De vrouw die de honden eten gaf (2014) is exemplarisch voor de reikwijdte en het belang van haar werk.

 

 

Datum: woensdag 20 januari 2016
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Oude Rechtbank, Stratumseind 32, 5611 ET Eindhoven
Muziek: Patrick Meis, singer-songwriter
Entree: € 12,50 p.p.
Kaartverkoop:

  • Boekhandel Spijkerman, Kleine Berg 5, 5611 JS  Eindhoven (06-10349498)
  • Op woensdag 20 januari vóór de voorstelling, bij de Oude Rechtbank aan de kassa

 

oAllesVerandert_TerVerzendingAlles verandert is een spiegelroman van In ongenade van J.M. Coetzee. Een roman over grote thema’s als rolpatronen, seksuele moraal, integriteit en machtsmisbruik.
Iris Verdonck kan met trots terugblikken op een rijke carrière en een onstuimig liefdesleven. Alles, of bijna alles, in haar leventje lijkt gesmeerd te lopen, tot op een fatale dag een mooie, raadselachtige studente haar het hoofd op hol brengt. In roekeloze overgave gooit ze haar principes overboord. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien, en Iris dreigt alles te verliezen waar ze jaren voor gevochten heeft.

 

 

Foto: Kristien Hemmerechts © Keke Keukelaar