In samenwerking met Boekhandel Spijkerman een avond met Connie Palmen – interview Britta Koopen

Palmen foto AnnaleenLouwes tbv Lucifer

foto: Annaleen Louwes

WANNEER:
vrijdag 16 oktober 20.00 – 22.30 uur

WAAR:
Café ’t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615PA Eindhoven

ENTREE:
€ 15,00 p.p.

KAARTVERKOOP:
-Boekhandel Spijkerman, Kleine Berg 5, 5611 JS Eindhoven (06-10349498)
-Café ’t Rozenknopje, aan de bar

UnknownTed Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën die van haar verschijnen krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde.

Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen. Jij zegt het is een aangrijpende roman over de liefde en de dood.

Foto: Connie Palmen © Annaleen Louwes