Stijn van der Loo wordt geïnterviewd door Britta Koopen

kleineheldenOver Kleine helden zijn wij
Met het stellige gevoel ‘op een tijdsgewricht’ te zitten, besluit journalist Smolder een artikel te schrijven over zijn opa, de mede-oprichter van DELA (Draagt Elkanders Lasten), en zijn oudoom Toon, die in een Jappenkamp heeft gezeten. Maar als hij bij zijn moeder komt om haar herinneringen aan beide mannen te noteren, blijkt daar een andere taak voor hem te zijn weggelegd. Koffiezetten lukt haar niet meer zo goed, namen en geschiedenissen raken verward. Moeder en zoon blijven met elkaar praten, al verliezen haar woorden langzaam maar zeker hun vaste betekenis.

Kleine helden zijn wij, een roman over vergeetachtigheid, zorg en liefde, is gebaseerd op de gesprekken die Stijn van der Loo in het afgelopen jaar met zijn moeder voerde.

Laat u verrassen: ontmoet, beleef en geniet!

WANNEER:
donderdag 17 september 20.00 – 22.15 uur

WAAR:
Archipel Eerdbrand, ‘Gasterij’, Waddenzeelaan 2, 5628HB Eindhoven

MUZIEK:
accordeonkwintet ARTE

ENTREE:
€ 10,00 p.p.

KAARTVERKOOP:

  • Boekhandel Spijkerman, Kleine Berg 5, Eindhoven (06-10349498) www.boekhandelspijkerman.nl
  • Op donderdag 17 september aan de kassa bij Archipel Eerdbrand, vóór het begin van de voorstelling

Stijn-photo-SimonVanBoxtel-2131-v02Stijn van der Loo (1963) is muzikant en schrijver. Hij oogstte veel lof met De held Jacob Mulle (Halewijnprijs). Zijn debuut De Galvano werd genomineerd voor de Debutantenprijs, kwam op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2004 en won de schrijversprijs én Publieksprijs der Brabantse Letteren 2005. Zie ook www.stijnvanderloo.com

 

Foto: Stijn van der Loo © Simon van Boxtel