Jaap Robben wordt geïnterviewd door Britta Koopen

birkOver Birk
Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en Mikael verzwijgt wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt. Birk  is een even teder als beklemmend verhaal over mensen die zelf eilanden dreigen te worden.

 

Laat u verrassen: ontmoet, beleef en geniet!

 

WANNEER:
dinsdag 19 mei 20.00 – 22.30 uur

WAAR:
Eindhovense Jachtenvereniging Beatrix, clubhuis ‘De Roef’, Welschapsedijk 209 in Eindhoven

MUZIEK:
De Zeemannen

GEDICHT:
Merel Morre

ENTREE:
€ 10,00 p.p.

KAARTVERKOOP:
– Boekhandel Van Grinsven, Korte Kerkstr. 11, Geldrop (040-2862967) of Korianderstr. 28-30, Eindhoven (040-2115217) www.boekhandelvangrinsven.nl
– Op dinsdag 19 mei aan de kassa bij clubhuis ‘De Roef’, vóór het begin van de voorstelling
–  Online verkrijgbaar via deze link 

 

jaapJaap Robben (1984) maakt met Birk zijn romandebuut. Hij is al bekend als dichter en maakte samen met illustrator Benjamin Leroy de kinderboeken De Zuurtjes en Zullen we een bos beginnen? (shortlist Gouden Uil). Ook was Robben stadsdichter van Nijmegen. Met zijn theatergroep Fien treedt hij regelmatig op, tot in Wit-Rusland en Oman.

 

 

 

merelMerel Morre (1977) is stadsdichter van Eindhoven. Ze dicht en schrijft toegankelijk en spitsvondig. Brutaal soms. Maar bovenal echt, eerlijk en kwetsbaar. Merel woont en werkt in Eindhoven, waar ze leeft, ademt, luistert en kíjkt. Haar ogen uit haar voegen en haar woorden uit haar schulp.

Haar eerste dichtbundel verscheen in 2013 bij uitgeverij Palmslag, met de titel Met mijn ogen dicht ik alles heel. In april 2015 verschijnt haar tweede bundel: Dons op mijn tanden.

De titel van stadsdichter draagt Merel voor twee jaar, van oktober 2013 tot oktober 2015.

Foto: Jaap Robben © Mike Nicolaassen